nedjelja, 20. studenoga 2022.

Kad ateisti propovijedaju

 

Jako je interesantno čitati i pratiti  kako ateisti tumače Bibliju, spise sv. Tome , Pavlove poslanice , vizije i propovijedi pok. kardinala Kuharića , a sve  glede zdravstvenog odgoja.

Tako Branimir Pofuk "tumači" vjernicima što je ustvari htio reći sv. Pavao u svojoj poslanici Korinćanima. Ljubav je ideal , ljubav je neporočna, ljubav je univerzalna, bila ona usmjerena prema Židovu, Grku, Rimljaninu, robu, slobodnjaku, ženi, muškarcu. Ali tu Pavlovu ljubav , smjeli novinar pretvara u čisti sex.  Zašto se ne bi sexali robovi sa slobodnjacima, Židovi sa Grcima , a pogotovu muškarci Rimljani sa recimo robovima iz Germanije ? Jer ljubav je univerzalna. I ne poznaje razlike. Ali što kaže Pavao u toj istoj poslanici ?

“Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici (iliti homoseksualci ) … neće baštiniti kraljevstva Božjega.“

Ali, nije to sve. Bivši ministar Jovanović kao vrli katolik, zabrinut za duhovno stanje nacije, najprije organizira presicu o četvrtom modulu na sam Badnjak, a onda na blagdan sv. Stjepana poručuje blagim riječima kako je kardinal Bozanić Hrvatima ukrao Božić.

Uvaženi titolog prof. Tvrtko Jakovina , kao da se vratio sa partijskog plenuma, katolicima tumači što je u stvari Božić i kakva je poruka Božića, jer su se na istom plenumu dogovorili da konačno katolicima objasne kakva je bit Božje riječi. U toj „riječi“ nema one „plodite se i množite se“ , nego gay  braćo i sestre – usvajajte djecu.

Tako možemo svako malo čitati priopćenja famozne ateističke udruge „David“ , kao moralne vertikale društva , kao oni nisu eto protiv vjere, ali su protiv crkve ( pogotovu katoličke ) . Isto tako famozna „Građanska akcija“ , maknuvši se ispred Todorićeva dvorca i Hrvatskog sabora, odlučuje pisati propovijedi biskupima. Da ne bude zabune, teološki „jače“ od Tome Akvinskog, Franje Saleškog pa i samog pape Benedikta XVI.

Šlag na tortu dolazi od deklariranog ateista Stankovića , koji kao vješt masturbator, pardon manipulator, u svojoj emisiji od don Damira Stojića  nastoji isposlovati da lobira u Vatikanu zaređivanje žena za svećenike, jer eto u protestantskim zajednicama to je civilizacijski doseg. Možda bi ateist Stanković, prigrlio vjeru kada bi misu vodila Ana Maria Gruenfelder, koja se slaže sa mnogim stvarima koje je činio pokojni papa Ivan Pavao II, ali eto zamjera mu što nije dopustio „ženidbu“ homoseksualcima i zaređivanje neke lezbijke za „biskupicu“.

Kada se ova teologinja potužila da je „napadaju“  „konzervativni“ katolici , odmah se sastala partijska ćelija novinarskog društvanca , te joj dala punu podršku. Naravno da su promptno reagirali i ateisti, agnostici, jugoslaveni i europejci dajući „ugroženoj“ teologinji punu podršku u pisanju „istine“.

Čini mi se da je  početkom IV stoljeća ,rimski car Dioklecijan  „učeći „ kršćane pravoj vjeri , „malo pretjerao“. Doduše, Dioklecian je vjerovao u neka rimska božanstva , ali ovi ne vjeruju u ništa nadnaravno, pa mi nije jasno, čemu toliki trud ateista da vjernike upute „na pravi put“ ?

 

Pisano  malo poslije Božića 2013

Nema komentara:

Objavi komentar