srijeda, 8. ožujka 2017.

Neobuzdani ekumenski indiferentizam


Premda su  pioniri u razornim pokoncilskim novotarijama "ekumenizma" i "međureligijskog dijaloga" malo utihnuli za vrijeme pontifikata Ivana Pavla II i Benedikta XVI, od početka papinstva Franje , opet je počeo jak pritisak  tih katoličkih liberala koji od pokoncilske krize promiču  poseban religijski indiferentizam koji praktički čini suvišnim poslanje Crkve kao broda spasenja. 

Nevjerojatno je da se poslije II Vatikanskog koncila, koji usput rečeno, još nije zaživio u svojoj punini , možda cilja na neki novi Koncil , koji bi trebao „pojasniti konzervativcima“ da nisu u pravu i da žive u „srednjem vijeku“.

Glede protestanta  izjavljuje se  , ma u što vjerovali, da su svi oni članovi iste "Crkve Kristove" kao i katolici, a doktrinarne razlike između katolika i protestanata da su u usporedbi s time beznačajan problem koji treba riješiti sporazumom među teolozima.

Zanemaruje se teološka i moralna zapuštenost protestantskih partnera Vatikanu u "ekumenskom dijalogu": tzv. Crkava koje odbacuju temeljne dogme jedine prave religije, od Krista ustanovljene u Katoličkoj Crkvi, uključujući i Petrovo prvenstvo, Svetu Misnu Žrtvu, sedam sakramenata i žrtveno svećeništvo ograničeno na muškarce. Iste te od čovjeka načinjene religije potpuno su propale moralno, odobravaju rastavu, kontracepciju, abortus, pa čak i gadost kakva su "homoseksualne zajednice", utemeljene na navadnom prakticiranju sodomije. Izrugivanje je evanđelja, i protivi se samom razumu, izjaviti da oni koji ispovijedaju takve teške zablude pripadaju istoj Crkvi kao i vjerni katolici.

Tim stavovima  djelatno se protestante obeshrabruje za obraćenje, a posebno anglikance koji su se počeili vraćati u svetu katoličku crkvu , posebno nakon apostolske konstitucije pape Benediktaa XVI , Anglicanorum coetibus .

Hoćemo li se uskoro iznenaditi ako započne „ekumenski dijalog sa Jehovinim svjedocima, Mormonima ili amišima ?


Malo karikiranja za kraj nije na odmet.

Nema komentara:

Objavi komentar