srijeda, 30. studenoga 2016.

Ateistički „argumenti“


“Iako je evolucija nemoguća, ja ipak vjerujem u nju jer ne želim vjerovati u Boga” rekao je pok. George Wald, dobitnik Nobela za medicinu.
Ta je izjava vrlo interesantna. Naročito kada se radi  o zanstvenicima koji istražuju postanak svijeta, nastanak vrsta i genetiku.

Sa svemirom je nastalo vrijeme i prostor. Iako neki fizičari-ateisti poput Kraussa govore kako je je svemir mogao nastati iz ničega “A universe from nothing” on zapravo govori da ništa nije ništa, nego ogromno puno energije, ogromna masa energije, ali griješi, kvantna fizika to ne dopušta, radi početnu pogresku…Međutim Krauss se ne obazire na to , štoviše izjavljuje :“da svi znanstvenici moraju biti militantni ateisti“. Pluralistički, nema što !

Kaže Krauss  : to je dokaz, jer u kvantnoj fizici Ništa ne mora značiti ništa ??
Također tvrdi da postoji fluktuacija vakuma !
Tvrdnju potkrepljuje činjenicom da su fotoni izvučeni iz vakuma.
 Krauss pri tome ne uzima u obzir da vakum kao takav nije Ništa , nego Nešto .
Postavlja se pitanje ,što je sa prostorom ?
 Ima li izlaza iz prostora i je li prostor ništa ili Ništa ?
Jer ako postoji Prostor , on mora biti u Nečemu ! Prostor ne može biti u ni u čemu !
Ako je oduvijek bilo Ništa ni na koji način, kako god to tumačili , ne bi moglo iz Ničega postati Nešto !

Pod ateističkim svjetonazorom Veliki prasak je problematičan. Zahtijeva od ateista nevjerojatan 'skok vjere', skok koji ide protiv iskustva i zdravog razuma. U usporedbi, iako neki kršćani imaju problema sa procijenjenom starošću svemira, teorija Velikog praska se uklapa u kršćanski svjetonazor. Primjećujemo da sve što počne postojati ima uzrok. Veliki prasak potvrđuje da je svemir počeo postojati. Znači svemir je morao biti uzrokovan.

Interesantne dojmove podijelio je fizičar Puljak. Ne znam na koju foru , ali Puljak obilazi osnovne škole te drži petašićima ( ???) predavanja o nepostojanju Boga ! Pa  na jednoj društvenoj mreži piše : „Nakon pola sada priče o svemiru, zvijezdama, atomima itd. jedan mali bistri dječak digne ruku i otprilike kaže: ”Ja sam sada skroz zbunjen. Neki nam govore da nas je stvorio Bog, neki da smo nastali iz majmuna, a sada nam vi govorite da smo napravljeni od atoma. Što je tu točno!?”
I onda hvali se Puljak kako im objašnjava što je tu točno ! Vjerojatno, možda, neki atomi, neki geni, pa vjerojatni sudari prije puno puno milijardi godina, pa majmuni koji su bili pametniji jer su imali veći mozak ( ???), itd. Dakle, sve „argument za argumentima“.

Naravno, svjetski poznati fizičari, akademik Paar i doktor Pavuna su „smiješni“!? Puljak nije jer „znanstveno“ tumači desetogodišnjacima „istinu“ !

Prvak ateističke misli Anthony Flew, „sablaznio“ je svoje pristaše na press konferenciji izjavom : „“Dame i gospodo, poštovani prijatelji, sazvao sam ovu konferenciju za tisak da vas obavijestim kako sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih znanstvenih činjenica morao sam prihvatiti da Bog postoji. U najnovijem izdanju moje knjige ‘Bog i filozofija’ pisat će da su sva moja dosadašnja djela pobijeđena. ”
Flew je umro 2010 godine i nitko ga od atesita više ne citira.

Poznati matematičar sa Oxfordskog sveučilišta , John Lennox, nema nikakvih problema suočiti se sa današnjim bardom ateizma Richardom Dawkinsom i pred izrazito navijačkom publikom protiv njega. Kada je profesor Lennox gostovao na FF u Zagrebu, to uopće nije popraćeno od strane medija. Zašto ? Zato jer nema sugovornika koji bi mu se mogao argumentirano suprostaviti !

Kod nas se digla „kuka i motika „ kada je slavni holivudski producent Branko Lustig bio bojkotiran od strane roditelja,  a je trebao održati predavanje o holokaustu u jednoj kninskoj osnovnoj školi. Problem uopće nije bilo predavanje o strašnom preživljavanju gospodina Lustiga u konc-logorima. Problem je nastao kada je Lustig izjavio da ne vjeruje u Boga, jer kakav bi to bio bog koji bi dopustio holokaust ? Dakle, Lustig bi djecu „educirao“ o ateizmu. Naravno,  roditelji to nisu mogli dopustiti.

Vjera može biti dar, a može biti i spoznaja, i može biti naslijeđe sa folklorom. Ova treća je najopasnija.

Dr. H. Fritz Schaefer,američki kemičar ističe tvrdnju da se ne može vjerovati u Boga i biti vjerodostojan znanstvenik.!!!

Ateist ne može imati dar nevjere,ateizam se može naslijediti zajedno sa folklorom a može se postati ateist svojom trdoglavom netolerancijom kao Krauss ili Schaefer, a takvi su najgori. To su militantni ateisti .

Nema komentara:

Objavi komentar